Hibachi grill kopen? Dit zijn de 5 beste van dit moment (2024) (2024)

Droom je van sissende garnalen en perfect gegrilde steaks op je eigen Hibachi grill? Goed nieuws! Wij hebben het zware werk voor je gedaan en de 5 beste Hibachi BBQ’s van dit moment op een rijtje gezet.

Van de beste allrounder tot de topkeuze voor de budget bewuste BBQ’er, wij zorgen ervoor dat jij straks de ster van het seizoen bent. Dus, ben je klaar om de kunst van het Hibachi grillen te meesteren en je vrienden te imponeren met jouw grill-skills? Lees snel verder en ontdek jouw perfecte match!

Een snel overzicht

Beste Hibachi BBQ’s in het kort

  • Beste Hibachi BBQ: Yakiniku Shichirin BBQ rond
  • Beste alternatief: Yakiniku Shichinin BBQ rechthoekig
  • Beste goedkope Hibachi BBQ: Konro Grill 36 x 18 cm
  • Beste premium Hibachi BBQ: Konro Grill Diatomite XL
  • Beste mini Hibachi BBQ: Konro Grill Mini

Top 5 Hibachi grill’s uitgelicht:

Ontdek de crème de la crème onder de Hibachi BBQ’s met onze topselectie van dit moment. Van klassiek rond tot ruim rechthoekig, hier vind je de absolute toppers die je moet kennen!

Beste Hibachi grill: Yakiniku Shichirin BBQ rond

Als het aankomt op Hibachi BBQ’s, dan is de YAKINIKU Ronde Shichirin BBQ volgens ons de absolute top keuze van het moment. Deze tafelgrill blinkt uit in zowel design als functionaliteit, en is de perfecte maat voor gezellige bijeenkomsten van 2 tot 6 personen.

Yakiniku – Tafelgrill – Shichirin – Teppanyaki – BBQ – Hibachi – Grill – Rond ø 30cm

Beste Hibachi Grill

Verkrijgbaar bij

bol.com

Laatst bijgewerkt op: 29 juni 2024 - 01:00

Met zijn indrukwekkende grill doorsnede van bijna 30 cm is dit de parel onder de Japanse grills, waarbij YAKINIKU’s reputatie voor kwaliteit niet onopgemerkt blijft, getuige de 5-sterrenbeoordeling op bol.com.

Stel je de ideale setting voor: een warme zomeravond, een kring van goede vrienden en een grill centraal, waarop iedereen zijn eigen stukje culinair genot bereidt.

De YAKINIKU Shichirin maakt dit beeld werkelijkheid. Het bijgeleverde RVS-rooster en de optionele Teppanyaki plaat tillen de Japanse kookkunst naar een hoger niveau. Dit maakt dat elke maaltijd een feestje wordt.

Deze grill is niet alleen een plaatje om te zien met zijn hoogwaardige keramische bouw, maar ook een krachtpatser die met gemak de hitte weerstaat.

Schoonmaken gaat moeiteloos dankzij de geglazuurde afwerking. Hoewel deze BBQ een buitenbeestje is en je nog apart houtskool of briketten moet regelen, is dat een kleine moeite in ruil voor de meest authentieke grillervaring die je je kunt wensen.

Voordelen:

  • Perfect voor kleinere gezelschappen.
  • Levert een ongeëvenaarde Japanse BBQ-ervaring.
  • Hoogwaardige keramische samenstelling, eenvoudig schoon te maken.
  • Haalt extreme hitte met binchotan houtskool voor meesterlijke grillresultaten.

Nadelen:

  • Uitsluitend voor buiten gebruik.
  • Vereist aanschaf van extra houtskool of briketten.
  • Teppanyaki plaat is een extra accessoire.

Specificaties:

  • Stijlvol zwart design.
  • Veelzijdig in gebruik: van balkon tot park.
  • Compact met een hoogte van 17 cm.
  • Biedt ruimte voor het grillen van tot vier hamburgers tegelijk.

Kort gezegd, de YAKINIKU Ronde Shichirin BBQ is onze topaanbeveling als je zoekt naar de beste Hibachi BBQ op dit moment. Met zijn duurzame constructie, het gebruiksgemak en de capaciteit om intensieve warmte te genereren, is dit model de droom van elke grillliefhebber en een onbetwiste leider in zijn klasse.

Beste Alternatief: Yakiniku Shichirin BBQ rechthoekig

De YAKINIKU Rechthoekige Shichirin BBQ biedt bijna dezelfde topkwaliteit en functies als de eerder besproken ronde versie, maar dan in een rechthoekig ontwerp.

YAKINIKU rechthoekige Shichirin | Hibachi Grill

Beste Alternatief

Verkrijgbaar bij

bol.com(€198,00)blokker.nl(€198,00)toppy.nl(€199,00)

Laatst bijgewerkt op: 28 juni 2024 - 01:00

Deze aanpassing in vorm maakt de BBQ uiterst geschikt voor langwerpige tafels en biedt een meer georganiseerde grillruimte. Ideaal voor 2 tot 6 personen, is het de perfecte keuze voor diegenen die de voorkeur geven aan een rechthoekige grill boven een ronde.

Net als zijn ronde tegenhanger is deze tafelgrill een representatie van de traditionele Japanse Hibachi-stijl, waarbij het design niet alleen elegantie uitstraalt maar ook zorgt voor een indrukwekkend grilloppervlakte van 35,5 cm x 17,5 cm.

Het merk YAKINIKU blijft synoniem staan voor kwaliteit en duurzaamheid, eigenschappen die ook in deze Shichirin BBQ prominent aanwezig zijn.

U geniet van dezelfde traditionele Japanse grillervaring, waarbij het samenkomen rond de BBQ zorgt voor gezelligheid en plezier.

Het RVS rooster dat standaard bij de BBQ geleverd wordt, maakt het bereiden van een scala aan gerechten eenvoudig, terwijl de optionele yakatori bars een extra laag van veelzijdigheid toevoegen voor de liefhebbers van gegrilde spiezen.

Gemaakt van hetzelfde hoogwaardige keramiek met quartz en cordieriet, en afgewerkt met een glazuurlaag, staat deze BBQ garant voor een lange levensduur en eenvoudig onderhoud. Het gebruik van binchotan houtskool wordt aanbevolen om de hoge temperaturen, die essentieel zijn voor de perfecte grillresultaten, te bereiken.

Voordelen, nadelen en specificaties blijven vergelijkbaar met het ronde model, waardoor deze rechthoekige variant het beste alternatief is voor degenen die een voorkeur hebben voor deze vorm.

De YAKINIKU Rechthoekige Shichirin BBQ is dus een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar de kwaliteit en de authentieke Japanse grillervaring in een iets ander jasje.

Beste Goedkope Hibachi BBQ: Konro Grill 36 x 18 cm

De Konro Grill onderscheidt zich als de topkeuze voor de prijsbewuste consument die niet inlevert op kwaliteit. Deze Hibachi BBQ levert een authentieke Japanse grillervaring tegen een fractie van de kosten van zijn concurrenten.

Konro Grill – Japanse BBQ Grill – Hibachi Kookoppervlak 36x18cm

Beste goedkope Hibachi

Verkrijgbaar bij

bol.com

Laatst bijgewerkt op: 29 juni 2024 - 00:43

Met een grillrooster van 36×18 cm biedt hij genoeg ruimte om tot 10 spiesen te grillen, perfect voor een gezelschap van 2 tot 4 personen en dat maakt hem de beste goedkope optie op de markt.

De grill blinkt uit door het gebruik van eersteklas materialen die de warmte uitstekend vasthouden, waardoor je minder houtskool gebruikt en toch langer kunt genieten van de warmte.

Dit is een essentieel voordeel voor de prijsbewuste grillmeester. Zijn draagbaarheid is ook een grote troef; of je nu een avondje op het balkon plant, een dagje in het park of een weekendje weg, deze Hibachi BBQ is je trouwe metgezel.

Bijzonder is dat je met deze grill kunt werken met binchotan houtskool, het ‘zwarte goud’ van Japan. Wat zorgt voor een ongeëvenaarde hitte en een onmiskenbaar aroma aan je gerechten geeft. Dit alles maakt de Konro Grill tot de beste budgetvriendelijke keuze voor de echte BBQ-liefhebber.

Voordelen:

  • Betaalbaarheid zonder in te boeten op kwaliteit.
  • Hoogwaardige materialen voor superieure warmtebehoud.
  • Perfect voor de kleine groepen en ideaal voor intieme bijeenkomsten.
  • Draagbaar en veelzijdig, voor thuisgebruik of onderweg.
  • Inclusief een stijlvolle bamboe onderzetter voor gemak en bescherming.

Nadelen:

  • Het grillrooster kan als klein worden ervaren voor grotere groepen.
  • Het gebruik van specifieke soorten houtskool of briketten is vereist.
  • Extra accessoires zoals een beschermhoes zijn apart verkrijgbaar.

Specificaties:

  • Kleur: Modern zwart.
  • Ideaal voor diverse locaties: balkon, park, tuin.
  • Afmetingen: 36x18x13 cm voor compactheid en gemak.
  • Grillrooster van 36×18 cm, passend voor meerdere spiesen.

Kortom, als je op zoek bent naar de beste goedkope Hibachi BBQ, dan is de Konro Grill jouw onbetwiste keuze. Voor een betaalbare prijs krijg je een kwalitatieve, draagbare en stijlvolle grill die klaar is voor al je avonturen.

Beste Premium Hibachi BBQ: Konro Grill – Diatomite XL

De Diatomite Konro Grill XL staat aan de top van de Hibachi BBQ’s en vormt een essentieel onderdeel van de keuken voor de echte grillkenner en professional.

Konro Grill – Diatomite XL – Japanse Barbecue – Hibachi BBQ

Beste Premium Hibachi

Verkrijgbaar bij

bol.com

Laatst bijgewerkt op: 29 juni 2024 - 00:43

Handgemaakt in Japan, biedt deze grill een unieke combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne functionaliteit, speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de professionele keuken.

Deze Konro Grill is niet zomaar een barbecue; hij is een meesterwerk dat de essentie van de Japanse grillcultuur belichaamt. De grill is vervaardigd uit diatomeeënaarde, een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn uitstekende isolatievermogen.

Dit zorgt ervoor dat de hitte optimaal wordt vastgehouden en verdeeld, wat resulteert in een gelijkmatige bereiding van yakitori spiesen, Wagyu vlees, vis, schaaldieren en groenten.

De grill heeft een indrukwekkend formaat van 77 x 20 x 23 cm, wat hem bij uitstek geschikt maakt voor gebruik in restaurants, foodtrucks en gastro bars. Het grote kookoppervlak stelt de chef in staat om meerdere gerechten tegelijk te bereiden, wat de efficiëntie in een professionele omgeving ten goede komt.

Elk detail van de Konro Grill is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en kwaliteit. De rubberen anti-slip doppen garanderen stabiliteit op elke ondergrond, terwijl het meegeleverde houten plateau beschermt tegen contactwarmte, een belangrijke veiligheidsfactor in elke professionele setting.

Voordelen:

  • Authentieke, handgemaakte Japanse kwaliteit.
  • Superieur warmtebehoud en gelijkmatige warmteverdeling.
  • Geschikt voor een veelheid aan ingrediënten voor de ultieme grillervaring.
  • Rubberen doppen voor stabiliteit en veiligheid op alle oppervlakken.

Nadelen:

  • Het formaat vereist voldoende ruimte en is geoptimaliseerd voor professioneel gebruik.
  • Voorzichtigheid geboden bij plaatsing op warmtegevoelige oppervlakken.

Specificaties:

  • Uiterlijk: Beschikbaar in diverse kleuren voor een passende esthetiek.
  • Optimaal voor gebruik op locaties zoals een balkon, een tafel, in parken, tuinen en onderweg.
  • Materiaal: Hoogwaardig keramiek voor langdurig gebruik en warmtebehoud.
  • Type: Open grillbarbecue, voor directe toegang en controle over het kookproces.
  • Inclusief deksel voor veelzijdige kooktechnieken.
  • Kookoppervlak: 77 cm in diameter, ideaal voor het bereiden van een groot aantal gerechten.
  • Afmetingen: Robuust en ruim, ideaal voor het bereiden van grote hoeveelheden.

De Diatomite Konro Grill XL is het voorbeeld van premium kwaliteit en vakmanschap, en staat garant voor een authentieke en verfijnde grill ervaring. Het is met recht de beste premium Hibachi BBQ die je op dit moment kan kopen.

Beste Mini Hibachi BBQ: Konro Grill Mini

De Konro Grill Mini Aluminium 15cm is het toonbeeld van compactheid en functionaliteit, en vormt de perfecte Hibachi BBQ voor kleine gezelschappen of intieme buitenactiviteiten.

Konro Grill Mini Aluminium 15cm – Japanse Barbecue – Hibachi BBQ

Beste Mini Hibachi

Verkrijgbaar bij

bol.com(€68,00)

Laatst bijgewerkt op: 29 juni 2024 - 00:42

Ondanks zijn bescheiden omvang biedt deze grill verrassend veel mogelijkheden en is hij een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar de beste mini Hibachi BBQ ervaring.

Deze grill is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, wat hem niet alleen licht en draagbaar maakt, maar ook zorgt voor een snelle opwarming.

Het meegeleverde grillrooster van 15 x 15 cm is precies groot genoeg om tot drie spiesen tegelijkertijd te bereiden, waarmee het perfect is voor een gezelschap van twee personen.

Het design van de Konro Grill Mini is doordacht en gebruiksvriendelijk. Het houten plateau waarop de grill rust, verhoogt niet alleen de veiligheid door isolatie maar draagt ook bij aan een gezellige barbecue-ervaring aan tafel. Het compacte formaat maakt deze grill bijzonder geschikt voor gebruik op balkons, kleine tuinen of zelfs tijdens het kamperen.

Voordelen:

  • Uitermate draagbaar en gebruiksvriendelijk.
  • Volledige set met grillrooster en houten plateau voor direct gebruik.
  • Ideaal voor het grillen van kleine hoeveelheden voedsel.
  • Perfect voor gebruik op tafel voor een persoonlijke barbecuebeleving.

Nadelen:

  • De capaciteit is beperkt, waardoor deze minder geschikt is voor grotere groepen.
  • Aluminium, hoewel licht en efficiënt, mist de duurzaamheid van keramische modellen.

Specificaties:

  • Kleur: Zwart, voor een tijdloze en stijlvolle uitstraling.
  • Ideaal voor gebruik op tafel, zowel binnen als buiten.
  • Materiaal: Aluminium, voor lichte en effectieve warmtegeleiding.
  • Compacte afmetingen met een hoogte van 13 cm, perfect voor kleine ruimtes.
  • Geschikt voor het grillen van twee hamburgers, optimaal voor persoonlijke maaltijden.
  • Inclusief een handig grillrooster en houten plateau.

Samenvattend is de Konro Grill Mini Aluminium 15cm de beste mini Hibachi BBQ voor diegenen die een kwalitatieve grillervaring wensen op een kleinschalige, intieme manier. Deze Hibachi BBQ staat garant voor gezellige momenten en heerlijk gegrilde gerechten, waar je ook bent.

FAQ

Waar op letten bij het kopen van een Hibachi grill?

Bij het kopen van een Hibachi grill zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om een goede keuze te maken die past bij jouw behoeften en voorkeuren:

Materiaal en Bouwkwaliteit: Kijk naar het materiaal waarvan de grill is gemaakt. Traditionele Hibachi grills zijn vaak gemaakt van gietijzer, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en duurzaamheid. Aluminium modellen zijn lichter en warmen sneller op, maar kunnen minder warmte vasthouden.

Afmetingen en Draagbaarheid: Overweeg hoeveel ruimte je hebt en of je de grill wilt kunnen verplaatsen. Een compacte grill is ideaal voor kleine ruimtes en voor gebruik op tafel, terwijl grotere modellen meer kookruimte bieden maar minder draagbaar zijn.

Grilloppervlak: Bepaal hoeveel eten je wilt kunnen bereiden. Sommige Hibachi grills zijn klein en geschikt voor het grillen van een paar spiesen, terwijl andere groot genoeg zijn om meerdere maaltijden tegelijk te koken.

Warmtebron: De meeste Hibachi grills gebruiken houtskool, wat bijdraagt aan de authentieke smaak. Zorg ervoor dat je een model kiest dat efficiënt is in het gebruik van houtskool en de warmte goed vasthoudt.

Veiligheid: Controleer of de grill stabiele poten heeft en of deze anti-slip doppen of een stevig plateau heeft om het oppervlak te beschermen waarop de grill wordt geplaatst.

Accessoires: Sommige grills komen met extra accessoires zoals een grillrooster, spatels of zelfs een deksel. Deze kunnen de gebruikservaring verbeteren en zijn handig om direct aan de slag te kunnen.

Prijs: Stel een budget vast en vergelijk binnen dit budget de verschillende grills op bovengenoemde punten. Goedkopere modellen kunnen aantrekkelijk zijn, maar investeren in een duurzamere grill kan op lange termijn voordeliger zijn.

Onderhoud: Overweeg hoeveel tijd en moeite je wilt besteden aan het schoonmaken en onderhouden van de grill. Gietijzeren grills vereisen bijvoorbeeld regelmatig onderhoud om roest te voorkomen.

Reviews en Merkreputatie: Lees recensies en ervaringen van anderen. Een grill van een gerespecteerd merk met positieve beoordelingen is vaak een veilige keuze.

Door al deze punten in overweging te nemen, kun je een Hibachi grill kiezen die het beste bij je past en waar je lang plezier van zult hebben.

Wat is een Hibachi Grill?

Een Hibachi grill is een kleine, draagbare barbecue veelal gebruikt in de Japanse keuken. Het is ontworpen voor direct koken met houtskool, perfect voor het grillen van vlees, vis en groenten. De compactheid maakt het ideaal voor gebruik op tafel of in kleine buitenruimtes.

Voor een diepgaande duik in alles wat je moet weten over de Hibachi grill, neem eens een kijkje op onze uitgebreide blogpost “Alles over de Hibachi“. Of bekijk de video van Jock om te zien hoe je de perfecte steak maakt op een Hibachi grill.

Yakiniku – Tafelgrill – Shichirin – Teppanyaki – BBQ – Hibachi – Grill – Rond ø 30cm

Beste Hibachi Grill

Verkrijgbaar bij

bol.com

Laatst bijgewerkt op: 29 juni 2024 - 01:00

YAKINIKU rechthoekige Shichirin | Hibachi Grill

Beste Alternatief

Verkrijgbaar bij

bol.com(€198,00)blokker.nl(€198,00)toppy.nl(€199,00)

Laatst bijgewerkt op: 28 juni 2024 - 01:00

Konro Grill – Japanse BBQ Grill – Hibachi Kookoppervlak 36x18cm

Beste goedkope Hibachi

Verkrijgbaar bij

bol.com

Laatst bijgewerkt op: 29 juni 2024 - 00:43

Konro Grill – Diatomite XL – Japanse Barbecue – Hibachi BBQ

Beste Premium Hibachi

Verkrijgbaar bij

bol.com

Laatst bijgewerkt op: 29 juni 2024 - 00:43

Konro Grill Mini Aluminium 15cm – Japanse Barbecue – Hibachi BBQ

Beste Mini Hibachi

Verkrijgbaar bij

bol.com(€68,00)

Laatst bijgewerkt op: 29 juni 2024 - 00:42

YAKINIKU rechthoekige Shichirin | Hibachi Grill

Beste Alternatief

Verkrijgbaar bij

bol.com(€198,00)blokker.nl(€198,00)toppy.nl(€199,00)

Laatst bijgewerkt op: 28 juni 2024 - 01:00

YAKINIKU rechthoekige Shichirin | Hibachi Grill

Beste Alternatief

Verkrijgbaar bij

bol.com(€198,00)blokker.nl(€198,00)toppy.nl(€199,00)

Laatst bijgewerkt op: 28 juni 2024 - 01:00

YAKINIKU rechthoekige Shichirin | Hibachi Grill

Beste Alternatief

Verkrijgbaar bij

bol.com(€198,00)blokker.nl(€198,00)toppy.nl(€199,00)

Laatst bijgewerkt op: 28 juni 2024 - 01:00

Hibachi grill kopen? Dit zijn de 5 beste van dit moment (2024) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6242

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.